Pàgines

dimecres, 4 de maig del 2016

Còmics i àlbums il·lustrats

El 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona compta amb la participació de destacats autors de còmic nacionals i internacionals, a més de nombroses activitats com exposicions, conferències, tallers o signatures d'autors.
L'exposició principal es titula Vinyetes sobre rodes i està dedicada a la presència de cotxes, motos i bicicletes al còmic. El Saló acollirà també una gran mostra monogràfica dedicada al 80 aniversari de Francisco Ibáñez, autor al seu torn del cartell de la present edició del certamen. L'exposició Elles tenen súper poders, mostra el paper protagonista que tenen les superheroïnes en els còmics. Altres exposicions són les dedicades al recentment desaparegut Luis Bermejo; les Novel·les gràfiques compromeses; el plurilingüisme en els còmics de Tintín o la nova generació d'il·lustradors amb la mostra Il·lustr@. L'exposició Las Meninas, obra de Santiago García i Javier Olivares, guanyadora del premi a la Millor Obra d'Autor Espanyol de la passada edició, compta amb la col·laboració del Museu Nacional d'Art de Catalunya. També s’inclouran mostres dedicades als guanyadors dels premis de la passada edició: Enrique S. Abulí, Gran Premi del Saló; Miki Montlló, Autor Revelació i Thermozero Còmics, Millor Fanzine.

Al web del Saló hi trobareu tota la informació pràctica per assistir-hi com ara horaris, preus de les entrades i molt més: www.ficomic.com


No hi falteu!

 
Mentrestant aprofita l’article per comentar l’últim còmic o novel·la gràfica que hagis llegit, o aquell que més t’hagi agradat.

Comparteix lectures!

1 comentari:

  1. LA RECERCA


    "La Recerca" d’Eric Heuvel i Ruud van der Rol és el còmic que hem estat llegint els alumnes de segon d’ESO-Q durant el mes d’abril.

    Aquest còmic parla de la vida d’una noia que es diu Esther i del que fa la seva família per sobreviure a la Segona Guerra Mundial.
    L’Esther és una noia que viu a Alemanya amb els seus pares, el seu pare és metge i la seva mare és mestressa de casa. De petita ella passava molt de temps amb els seus avis fins que va aparèixer Hitler i les seves idees en contra dels jueus (1934). Van començar els atacs als jueus i la gent creia cada vegada més les coses que Hitler explicava i tractava malament als seus veïns, amics o familiars només pel fet de ser jueus. Com que l’Esther i la seva família eren jueus van haver de marxar del país. A partir d’aquest moment li passaran un munt de coses, a ella i a la seva família; haurà de refugiar-se en diversos llocs per sobreviure i al final descobrir com van ser els últims moments dels seus pares després
    d’haver estat traslladats al pitjor camp de concentració alemany, el camp d’Auschwitz.


    Iman Mtioui
    Clara Ruiz
    Anna Corrigüelas

    ResponElimina